Ghidul inotatorului pentru amatori.

0 Comments

Inotul este usor.  Inotul este distractiv.  Inotul este sanatos. Cu totii ati auzit aceste afirmatii. Ceea ce majoritatea nu stiu este ca afirmatiile de mai sus sunt adevarate cu o singura conditie: daca inoti corect.

Inotul nu este usor daca inoti in stilul voinicesc de strand cu spatele arcuit si smucituri puternice ale capului in stanga si in dreapta in timp ce vaslesti ineficient cu mainile ca doua carlige si cu forfecari ale picioarelor care mai mult te trag inapoi decat sa te ajute in vreun fel. Ar putea fi distractiv, pentru primii 5-10 metri inainte sa intervina ameteala. Inotul incordat, cu smucituri si ineficient, nu este sanatos, ba chiar poate duce la accidentari.  Chiar daca acesta este un caz extrem, tehnica de inot trebuie insusita corect pentru a ne putea bucura din plin de beneficiile acestui sport.

Niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa inoti. Contrar credintei populare, consider ca un adult poate invata sa inoate mai usor decat un copil.

Sa revenim la prima afirmatie: Inotul este usor. Chiar este. Informeaza-te si apeleaza la specialisti, descopera sau lasa pe altcineva sa iti arate pasii simpli ce trebuie urmati pentru a iti indeplini obiectivele. Cel mai simplu mod de a invata sa inoti este sa apelezi la un antrenor. Un antrenor bun isi va da seama de nivelul tau si ce pasi trebuie urmati pentru a-ti indeplini obiectivele.

Diversifica-ti antrenamentul. Nu merge la bazin sa repeti mereu acelasi lucru (te vei plictisi, corpul tau se va adapta si rezultatele dorite, indiferent care sunt acestea, vor intarzia sa apara). Invata sa inoti toate cele 4 procedee olimpice (fluture, spate, bras, craul), incearca exercitii noi si creste-ti motivatia de a reveni cat mai curand in bazin.

Imbogateste-ti experienta la bazin cu Ghidul Inotatorului pentru amatori.

 

Categories: